Uutiset

Sunnuntai, Lokakuu 13, 2019, 07:53

Tiukille meni. Sitä sanotaan kuitenkin, että kaikki yli pisteen erot ovat turhaa repimistä.

Vain yhden pisteen erolla Suomen ja Historic Rally Club Finlandin joukkue nappasi FIA:n EM-sarjan tiimien välisessä kisassa kultamitalin. Tärkeät pisteet Unkarista tulivat Jari Hyvärisen kakkossijan ja Esa Peltosen luokkavoiton myötä.
"Yhdellä pisteellä voitimme, ja me saimme kisasta yhden lisäpisteen muita vanhemman (vm. 65) auton vuoksi. Osui hyvään saumaan tällä kertaa", kertoi Hyvärinen.

Rododenri Historic Rally on tiimien välisen kisan kakkonen pistein 204 ja FlexiFly.co.uk Rally Team kolmas pistein 200. HRCF keräsi pisteitä 205.

Lisäksi mitalin saivat kategoriassa 1 ajava pari Elias Kivitila–Timo Tuominen sekä kategoriassa 3 Esa Peltonen–Jyrki Saarto.

Ennakkoon osattiin Kivitila-Tuomisen EM-mitalia odottaakin, mutta kategoriassa 3 kisattiin Peltosen ja Pentti Veikkanen–Timo Jaakkolan kanssa EM-pronssista. Veikkanen sijoittui Karl Wagnerin voittaessa ja Zipon ollessa toinen kategorian ja luokkansa kolmanneksi. Peltosen autokunta voitti luokkansa ja nousi samalla 100 pisteeseen. Veikkanen jäi seitsemän pisteen päähän neljänneksi. Kartanlukijat Jyrki Saarto ja Timo Jaakkolakin sijoittuivat mitaleille; Saarto EM-hopealle ja Jaakkola EM-pronssille.

Suomalaisista Klaus Wilkman on pisteissä viides ja Teuvo Hämäläinen seitsemäs kategoriassa 3.

Myös kartanlukijoiden on ilmoittauduttava sarjaan etukäteen saadakseen pisteitä. Wagnerin kartturi Gerda Zaunder on mestari 109 pisteellä. Zipolla oli useita kartanlukijoita, eivätkä he olleet sarjaan ilmoittautuneita.

Wilkmanin kartturina alkupuolen kaudesta istunut Hanna Valonen on pisteissä neljäs ja Hämäläisen kartanlukija Pirjo Rosberg kuudes.

Kategoriassa 1 harvakseltaan tänä vuonna EM-ralleja ajanut Sverre Norrgård sijoittui kuljettajien puolella viidenneksi ja kartturi Ari Koponen neljänneksi. Jari Hyvärinen on kuudes ja kartturi Jarno Ala-Turkia viides.

Kategoriassa 4 Jari Latvala on seitsemäs, Ville Silvasti kahdeksas ja Matti J. Tarvainen yhdeksäs. Silvastin kartturina kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ollut Risto Pietiläinen on pistetaulukon seitsemäs ja Asko Sairanen keräsi kaksi pistettä Latvalan kartturina sijoittuen jaetulle yhdeksännelle sijalle.
-kk


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2645904