Uutiset

Torstai, Joulukuu 12, 2019, 06:55

Kyseiseen luokaan voi osallistua historic-autolla, jolla on voimassa oleva HTP-passi tai nimenomaisesti tätä luokkaa varten luotu uusi Näytösajopassi. Historic Rally Club Finlandin tavoitteena on tuoda tämä uusi luokka mukaan koko ensi vuoden sarjaan.

Miksi uusi luokka?

Uusi luokka tarjoaa ns. matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastaa historic-rallia. Suomessa on satoja historic-autoja, joilla ei kilpailla laisinkaan. Taustalla voi olla tietysti monenlaisia syitä, mutta uusi luokka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden käydä ajamassa kyseisillä autoilla hienoilla suomalaisilla ralliteillä ilman kilpailun tuomaa ”turhaa puristusta”.

Uusi luokka toimii mainiona mahdollisuutena aloittaa historic-kilpailu-ura tai jatkaa harrastamista vielä sen jälkeenkin, kun ns. kelloa vastaan kilpaileminen ei enää tunnu mielekkäältä.

Mitä vaaditaan, jotta pääsee mukaan?

Tavoitteena on siis pitää harrastamisen kynnys mahdollisimman matalana. Luokkaan osallistuvalla autolla pitää olla historic-passi tai uusi Näytösajopassi. Auto voi olla ikäkausilta E-J2, eli mukana ovat kaikki HRT-sarjan ikäkaudet.

Uusia Näytösajopasseja tekee Ralf Pettersson, joka onkin monelle harrastajalle tuttu mies varsinaisten historicien FIA-passien osalta. Uusi näytösajopassi on maksuton, mutta toki mahdollisista matkakuluista voi tulla kustannuksia. Ralf Petterssonin yhteystiedot: puh. 0400-404118, s.posti: ralf.pettersson@gmail.com

Uudenkin Näytösajopassin auton on oltava ikäkautensa mukainen, kuten nykyistenkin FIA-passillisten autojen. Auton turvavarusteiden osalta on helpotuksia siten, että vöiden ja penkkien ei tarvitse täyttää ns. 10 vuoden leimavaatimusta, vaan niiden pitää olla vain FIA-hyväksyttyjä ja tietysti kunnossa. Kaksi 2 kg:n sammutinta myös vaaditaan ja tietysti päävirtakatkaisin sääntökirjan mukaan. Samoin 2 kpl varoituskolmioita, SOS/OK-kyltti ja autokäyttöön hyväksytty ensiapulaukku.

Ajovarusteet pitää olla nykysäännön mukaan, eli HANS ja siihen sopiva kypärä vaaditaan. Ajoasuista pitää siis löytyä FIA standard 8856-2000- tai 8856-2018-merkintä. Kyseessä on kuitenkin meidän oma turvallisuutemme, joten näistä ei varmasti kannatakaan tinkiä.

Näytösajoluokkaan voi osallistua myös AKK:n tutustumislisenssillä, mutta autokunnassa vähintään toisella kuljettajalla tulee olla voimassaoleva rallitutkinto.

Kaikki joskus jo passitetut autot pitäisi saada ilman mitään suurempia muutoksia Näytösajopassiin. Nyt vain passit kuntoon ja kilpureita ulkoiluttamaan. Osallistuminen näytösajoluokkaan on halvempaakin, ja renkaina kesällä riittävät hyvin nastattomat talvirenkaat/kitkat. Talvella ajetaan tietysti piikkipyörillä oikean rallin tyyliin!

 


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 2854695