Uutiset

Tiistai, Huhtikuu 7, 2020, 16:31

Classic F -luokka Historic Rally Trophy-kilpailuiden yhteydessä

 

Historic Rally Club Finland on jo pidempään pohtinut, mihin kilpailuista on hävinneet ns. vanhan kansan F-ryhmän perusautot.  Syyksi poissaoloon epäillään sitä, että aika on ajanut näiden vanhojen konstruktioiden ohi eikä niillä viitsitä lähteä ajamaan ”muiden jalkoihin”. Moniin näistä autoista on kuitenkin tehty niin suuria muutoksia ettei niistä saa enää järkevästi tehtyä historic-autoja. Tästä ajatuksesta saatiin idea siihen, että mitäpä jos tehtäisiin kokeiluluontoisesti näille autoille ihan oma luokka.

Luokan ajatuksena on sallia F-ryhmän autot tietyin rajoituksin. Moottorissa saa olla enintään kaksi venttiiliä/sylinteri, lisäsäiliöillä varustetut iskunvaimentimet ja sequentiaali-vaihteistot ovat kiellettyjä. Myös muita rajoituksia mietitään vielä.  Suurimpana kohderyhmänä olisi siis 8-venttiiliset autot, kuten Asconat, Ladat ja Escortit. Classic F - luokkaan kelvollisten autojen tulee olla luokiteltu ennen vuotta 1995. Perusteena 1995 luokitusrajalle oli se, että talleihin ovat jääneet myös 8-venttiliset Trophy-autot kuten esim. Peugeot 106, Citroën AX ja Skoda Favorit tyyppiset autot. Tarkemmat luokan säännöt julkaistaan kevään 2020 aikana.

Autot olisi tarkoitus jakaa eri kuutiotilavuusluokkiin seuraavasti: enintään 1400, 1650 ja 2250 cm3. Tarkoituksena olisi toteuttaa luokat myös erikseen yleisen ja junioriluokkien kuljettajille. Luokka toteutetaan kansallisten rallien kevennetyillä autojen turvavarustevaatimuksilla. Näihin kuuluu FIA-hyväksyttyjen, mutta vanhentuneiden hyvässä kunnossa olevien turvavöiden ja istuimien hyväksyminen.

Luokka on siis tarkoitus toteuttaa kokeiluluonteisesti jo tänä vuonna ainakin osassa loppuvuoden HRT-osakilpailuita. Mikäli luokka herättää kiinnostusta, tulevaisuudessa luokka voisi toimia HRT-sarjan lisäluokkana ja luokka pyritään toteuttamaan Classic F -sarjana kaikissa HRT-osakilpailuissa 2021.


Historic Rally Club Finland ry, Copyright (c)2017, All Rights Reserved.
Osumalaskuri: 4169814